Απομακρύνθηκε ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς

Απομακρύνθηκε ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς

Αρ. Πρωτ. 1370/03.11.2011

Προς Υπουργό:

- Εξωτερικών

Σε μια ανεξήγητη ενέργεια που εγείρει πλήθος ερωτημάτων, προχώρησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα, απομακρύνθηκε με εντολή της Κυβέρνησης πριν καν λήξει η θητεία του, ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου-Καμαρινός. Η προσφορά του Πρόξενου και η στήριξή του στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ήταν τεράστια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σημείωσε σημαντικές επιτυχίες, αναδεικνύοντας και υπερασπίζοντας τα ζωτικής σημασίας εθνικά συμφέροντα στην περιοχή. Η αντίστασή του σε εκβιασμούς και σε προπαγανδιστικούς κύκλους, υπήρξε σθεναρή και η μεθοδικότητά του και ο πατριωτισμός του ήταν στοιχεία, που τον χαρακτήριζαν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η επιτυχία του έργου του αναγνωρίζεται πλέον και από τα αλβανικά Μ.Μ.Ε., τα οποία αποδέχονται την ύπαρξη ενός σημαντικού γηγενούς Ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή. Ως αναγνώριση του έργου και των προσπαθειών του Γενικού Πρόξενου, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον τιμώρησε, ανακαλώντας τον. Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση του Μνημονίου, αδιαφορώντας για τα εθνικά μας συμφέροντα, διώκει άτομα, τα οποία αγωνίζονται και μάχονται για να μείνει το Ελληνικό στοιχείο ζωντανό και ακμαίο. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή, η οποία δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων στους Έλληνες πολίτες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιον λόγο το αρμόδιο Υπουργείο ανακάλεσε πρόωρα και μάλιστα πριν τη λήξη της θητείας του, τον έμπειρο στα θέματα ομογένειας και επιτυχημένο διπλωμάτη Θεόδωρο Οικονόμου-Καμαρινό από το Προξενείο Κορυτσάς;

Απάντηση Υπουργείου